Charles Walsh
Charles Walsh

Wat zijn de 3 kleppen onder de gootsteen?

Misschien heb je al een lekkage onder je gootsteen opgemerkt. Je bent je er misschien niet van bewust, maar dit kleine, maar cruciale stukje sanitair heeft een grote impact op de waterkwaliteit van je keuken. Soms kan een klep verstopt raken door voedselresten, vuil en zeepresten. Hier zijn enkele dingen die u moet weten over deze onderdelen van de gootsteenleidingen in de keuken. Lees verder voor meer informatie! Hieronder vindt u 3 kranen onder de gootsteen.


De warmwaterkraan bevindt zich helemaal links van uw kraan. De koudwatertoevoerklep bevindt zich onder uw vaatwasser en meestal onder het gouden wasbak keuken. Deze ventielen zijn belangrijk omdat ze de kraan isoleren van het lichtnet, zodat je delen van de kraan kunt vervangen zonder bang te hoeven zijn dat de toevoer overloopt. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg handig in gebruik omdat ze de snelheid van het water door je kraan verhogen.


Schakel water uit


Of u nu een lek moet repareren of gewoon een armatuur moet vervangen, afsluiters zijn een essentieel onderdeel van elk sanitair systeem. Hiermee kunt u het water naar een bepaald gebied afsluiten en hoge waterdruk in bepaalde gebieden voorkomen. Het installeren van een afsluiter is niet moeilijk als je weet waar je moet zoeken. Het enige dat je nodig hebt, is wat basiskennis van loodgieterswerk en een beetje doe-het-zelf!


Als het gaat om het repareren van een lekkende kraan, is de eerste stap het inspecteren van de toevoerleiding. De toevoerleiding is de dunnere leiding die de gootsteen met de watertoevoer verbindt. De meeste huizen hebben toevoerleidingen van gevlochten staal. Oudere huizen hebben mogelijk flexibele koperen of volledig metalen lijnen. Nadat u de toevoerleiding hebt geverifieerd, kunt u het lek repareren. Als alternatief kunt u de kraan vervangen of de gootsteen verplaatsen.


Vervang de bestaande klep


Een andere stap bij het installeren van een nieuwe klep is het vinden van de oorzaak van het probleem. Het is belangrijk om afsluiters te hebben op elk apparaat dat water gebruikt, inclusief de vaatwasser en koelkast. Deze afsluiters bevinden zich vaak aan de achterzijde van de koelkast en verborgen achter een paneel. Als u de bestaande klep wilt vervangen, kunt u deze meenemen naar een bouwmarkt om deze te vervangen.


Eenvoudig te vervangen


De meeste huizen hebben drie afsluiters. Deze kleppen regelen de waterstroom van de leidingen naar de gootsteen. Sommigen van hen zijn verborgen, terwijl anderen in de open lucht zijn. Of je nu drie kranen onder je gootsteen hebt of slechts één, je moet weten waar je ze kunt vinden. Gelukkig zijn afsluiters eenvoudig te vervangen en te onderhouden. Onderstaande video's laten u zien hoe u uw afsluiter vervangt.


Hoekstopkraan: Een hoekstopkraan bevindt zich meestal op een pijp die uit de muur komt. De uitlaatzijde staat loodrecht op de inlaatzijde. De hendel bevindt zich in de buurt van de inlaatpoort en stelt u in staat om het water naar een specifieke armatuur af te sluiten zonder de hoofdtoevoerleiding af te sluiten. Over het algemeen zijn deze kleppen gemaakt van messing of verchroomd messing en zijn ze redelijk geprijsd.

CC BY-NC-ND 2.0 版权声明

喜欢我的文章吗?
别忘了给点支持与赞赏,让我知道创作的路上有你陪伴。

加载中…

发布评论